Οι ποιο συχνές Ερωτήσεις για το HyalurOn

Γιατί επιλέγω HyalurOn?

  • Το πόσιμο βιοσυνθετικό υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σε υγρή του μορφή που περιέχεται στο HyalurOn, είναι άμεσα και σε υψηλό βαθμό απορροφήσιμο από το σώμα
  • Το υψηλό μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος που βρίσκεται στο HyalurOn επιτρέπει και στο δέρμα να είναι αποτελεσματικά ενυδατωμένο και στις αρθρώσεις να έχουν επαρκή λίπανση.
  • Αρκεί μία δόση την ημέρα για να είναι αποτελεσματικό.
  • Έχει υψηλή βιολογικά απορροφήσιμη συγκέντρωση, 6mg/ml.
  • Δεν είναι ζωικής προέλευσης και είναι κατάλληλο και για χορτοφάγους.
  • Έχει γρήγορα και πραγματικά αποτελέσματα
  • Έχει εύκολη δοσολογία: 7-10 σταγόνες (ένα σταγονόμετρο), από 1 έως 3 φορές την ημέρα, ανάλογα με την περίπτωση

Πώς το υαλουρονικό οξύ βοηθάει στη μείωση των πόνων στις αρθρώσεις?
Το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στο HyalurOn βοηθάει προστατεύοντας και αυξάνοντας την κινητικότητα των αρθρώσεων.
Αν συγκρίνουμε τις αρθρώσεις του σώματος με τη μηχανή ενός αυτοκινήτου, το υγρό το οποίο περιέχεται στις αρθρώσεις του σώματος μιμείται τον ρόλο που παίζει το λάδι στη μηχανή του αυτοκινήτου. Το λάδι πρέπει να αντικαθίσταται κατά διαστήματα, επειδή η θερμοκρασία και η τριβή των κινούμενων μερών της μηχανής μειώνει την πυκνότητα και τη λιπαντική του ικανότητα, με αποτέλεσμα το λάδι να μην μπορεί πλέον να προστατεύσει αποτελεσματικά τις μεταλλικές επιφάνειες της μηχανής από την υπερβολική φθορά. Παρόμοια, το HyalurOn κάνει την ίδια δουλειά στις αρθρώσεις. Καθώς γερνάμε, η πυκνότητα και κατά συνέπεια η λιπαντική ιδιότητα του αρθρικού υγρού μειώνεται, με συνέπεια αυτό να μην είναι πλέον ικανό να προστατεύσει αποτελεσματικά τη λειτουργικότητα των αρθρώσεων, καθώς αυξάνεται η τριβή και η φθορά των χόνδρων. Δεδομένης της αθροιστικής δράσης του HyalurOn όμως, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιολογική πυκνότητα του αρθρικού υγρού κι έτσι να προλάβει ή να σταματήσει την καταστροφή των αρθρώσεων.

Ποιο μέρος του σώματος επωφελείται από τη χρήση του HyalurOn?
Α) To μυοσκελετικό σύστημα
Σαν φυσικό συστατικό του αρθρικού υγρού, το υαλουρονικό οξύ εγγυάται επαρκή λίπανση των αρθρώσεων, προστατεύοντας τους χόνδρους και καταπολεμώντας την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και τοξινών στο σώμα. Μειώνει επίσης τις φλεγμονές, παρέχοντας ανακούφιση από τους πόνους.
Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά των μεσοσπονδύλιων δίσκων της σπονδυλικής στήλης.

Β) Η όραση
Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο υαλώδες σώμα του ματιού (βολβός). Η καθαρή και ζελατινώδη σύστασή του βοηθάει στο να απορροφηθούν οι κραδασμοί στον αμφιβληστροειδή, προλαμβάνοντας έτσι διάφορες βλάβες στον οφθαλμό.

Γ) Το δέρμα
Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διατήρηση των ενυδατικών και ελαστικών ιδιοτήτων του δέρματος. Η σύνθεση του υαλουρονικού οξέος μειώνεται συνεχώς με τα χρόνια ξεκινώντας ήδη από την ενηλικίωση. Η μειωμένη αυτή σύνθεση σχετίζεται με τη μειωμένη ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί νερό. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι ιστοί του δέρματος εμφανίζονται λιγότερο απαλοί και ευλύγιστοι. Η βιομηχανία καλλυντικών συνηθίζει να περιλαμβάνει -υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση των προϊόντων make-up καθώς και ενυδατικών
και αντιγηραντικών κρεμών.

Δ) Το καρδιαγγειακό σύστημα
Υψηλά επίπεδα υαλουρονικού οξέος περιέχονται στις βαλβίδες της καρδιάς (είναι το λιπαντικό που εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους) αλλά και στον συνδετικό ιστό των αγγείων, όπου καθορίζει την υγεία και την ελαστικότητά τους.

Ε) Το ανοσοποιητικό σύστημα
Το υαλουρονικό οξύ είναι ικανό να ενεργοποιήσει τα λευκοκύτταρα, ελέγχοντας και προστατεύοντας την κυτταρική τους μετανάστευση. Βοηθάει επίσης στο να μειωθούν οι βακτηριακές λοιμώξεις κι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τα λοιμωξιογόνα επεισόδια σε ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα.
Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις βακτηριακής αμυγδαλίτιδας από στρεπτόκοκκο, (ένα από τα μικρόβια που παράγουν υαλουρονιδάση - ένζυμο που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ), το μπλοκάρισμα της βακτηριακής υαλουρονιδάσης από το χορηγούμενο υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους μπορεί να είναι σωτήριο για τις αρθρώσεις και την καρδιά.


Tι είναι το υαλουρονικό οξύ και σε τι χημική μορφή χρησιμοποιείται στον άνθρωπο?

Το ΗΑ είναι ένας δατάνθρακας – δισαχκχαρίτης και κατατάσσεται στις ουσίες που καλούνται γλυκοζαμινογλυκάνες. Είναι ουσία που αναπαράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας, με σκοπό την ενυδάτωση, τη λίπανση και την προστασία των ιστών. Βρίσκεται βέβαια και σχεδόν σε όλα τα έμβια όντα, ενώ στα θηλαστικά είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ζωή.

Αποτελείται από την αλληλουχία των μορίων δύο ουσιών (υαλουρονικού οξέος και Ν-ακετυλ-γλυκοζαμίνης). Όσο πιο πολλές φορές μακρύτερη είναι αυτή η αλληλουχία, τόσο μεγαλύτερο είναι και το μοριακό βάρος του ΗΑ. Όσο μεγαλύτερο είναι το Μ.Β. του ΗΑ, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητά του και μεγαλύτερη και η ικανότητα συγκράτησης νερού από το μόριό του.

Έχει την ικανότητα να συγκρατεί υπό προϋποθέσεις έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, σχηματίζοντας ένα πυκνό gel.
Σαν σκεύασμα για χρήση στον άνθρωπο το υαλουρονικό οξύ παρέχεται στη χημική μορφή του υαλουρονικού νατρίου (άλας).

Τι ρόλο παίζει στον οργανισμό μας το υαλουρονικό οξύ?

Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) θεωρείται ο ισχυρότερος «φυσικός παράγοντας ενυδάτωσης» και είναι η ουσία που μεταφέρει νερό και λιπαίνει τα κινούμενα μέρη του οργανισμού, όπως οι μύες, οι αρθρώσεις, οι βαλβίδες της καρδιάς κ.λπ..

Με λίγα λόγια, κάνει στο σώμα μας ό,τι κάνει το λάδι στη μηχανή του αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα είναι ότι, όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή του υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας μειώνεται, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και γήρανση του δέρματος, των ιστών και των αρθρώσεων κ.λπ..

Πού βρίσκεται το υαλουρονικό οξύ στο σώμα μας?

Σχεδόν παντού. Ένας ενήλικας έχει στο σώμα του περίπου 18gr υαλουρονικού οξέος, εκ των οποίων το ένα τρίτο διασπάται και αναπαράγεται στο σώμα μας κάθε ημέρα.
Τα μισό περίπου από το υαλουρονικό οξύ του σώματός μας βρίσκεται στο δέρμα, οπού και συγκρατεί την υγρασία, διατηρώντας το ελαστικό και νεανικό.
Σε σημαντικές ποσότητες βρίσκεται επίσης στο αρθρικό υγρό, όντας το λιπαντικό των αρθρώσεων, στις βαλβίδες της καρδιάς, στον βολβό των ματιών (υαλώδες σώμα), στον συνδετικό ιστό των αγγείων και των ούλων, στα νευρικά κύτταρα, στον ομφάλιο λώρο, σαν προστατευτικό περίβλημα στα ωάρια και άλλου.

Πώς παράγεται, δηλαδή από πού το προμηθευόμαστε (ποιες είναι οι πηγές προέλευσής του?

Οι πηγές προέλευσης του υαλουρονικού οξέος είναι δύο:

Α.Το ζωικής προέλευσης, το οποίο λαμβάνεται κυρίως από λειριά κόκκορα και χόνδρους βοοειδών και

Β.Το βιοσυνθετικής προέλευσης, το οποίο παράγεται στο εργαστήριο από ακίνδυνους μικροοργανισμούς που έχουν επιλεγεί και καλλιεργούνται για αυτό τον σκοπό (π.χ. εργαστηριακή E. Coli, streptococcus sp., κ.ά.).

Από πλευράς ποιότητας, προτιμούμε βέβαια το βιοσυνθετικό, (αν και είναι πολύ ακριβότερο), γιατί αφενός μπορούμε να το παράγουμε σε ίδια μορφή και ίδιο μοριακό βάρος με το ανθρώπινο, και αφετέρου γιατί έτσι αποφεύγουμε τον κίνδυνο παρενεργειών ή μολύνσεων από ζωικά κατάλοιπα που μπορεί να περιέχονται στο ζωικής προέλευσης προϊόν.

 HyalurOn (Απορρόφηση από το σώμα)